Cele mai bune cuiburi sint cele din segmente de trunchi,neprelucrate exterior;pt cuiburi care se vor si ornamente de gradina,vopselele naturale sau cele ecologice ,pe baza de apa sint indicate,neintoxicind pasarelele;cuiele galvanizate dureaza mai mult si fixeaza mai bine elementele cuibului.Citeva orificii f mici,in podeaua cuibului,se fac pt a permite scurgerea eventualelor
lichide.Se leaga de arbore cu sirma,cauciuc,rafie,legatura slabindu-se macar odata pe an,pt a nu strangula arborele.Cuiburile se pozitioneaza cu fata spre E sau SE si in locuri destul de sigure pt a preveni accesul pisicilor,sobolanilor sau a altor doritori de puisori;Cuibul se amplasează în așa fel încât deschiderea de intrare să nu fie acoperită de crengi sau frunze, ca specia ocupantă să aibă vizibilitate bună la ieșirea din cuib (să se poate asigura că nu sunt răpitoare în zonă).
Hranitorul trebuie sa fie intotdeauna curat. Nu puneti niciodata hrana proaspata peste cea invechita. In acest fel se pot crea bacterii care pot pune sanatatea micilor pasarele in pericol.Iarna,bucatelele de slanina nesarata si neafumata,atirnate de crengile arborilor,ajuta pasarile sa-si creasca temperatura corpului si sa nu inghete in noptile cu ger naprasnic.Să nu punem în hrănitoare pâine sau alte produse de panificație. Acestea pot intra în proces de fermentație, dacă rămân acolo în timp mai îndelungat, cauzând inflamația intestinelor și chiar moartea păsărilor.