9578 poze   375710 vizite
Albume
0-contact01 Hranitori si adaposturi pt pasarele1-Orasul meu2-1 Regionalisme din MM   MM-drumetii2-Case si anexe vechi din lemn-MM3-Case si oameni in trecut- MM4-Obiceiuri_traditii si serbari - MM5-Case si anexe noi-lemnAmintiri dinainte de 1989-1   Amintiri dinainte de 1989-2Arbori exotici - 1Arbori exotici - 2arbustiarbusti exoticiatunci-acum si for ever youngBancuri si voie buna   sa zimbimburuieni comestibile_medicinale   LEACURI din batrinicase deosebitecase ecologice in arhitectura verde   exterioare_case eco-verzi   interioare_case eco-verziCiuperci   ciuperci comestibile   ciuperci deosebite   ciuperci mortaleCorbulDecoratiuniDecoratiuni pt Paste simple dar frumoaseDiaspora RO-vot 2014 _ stiri diversedin Balcon   noriiDiverse 1 - PlimbariDiverse 2 - Gradina cu floriDiverse 2 - Gradina cu frunzeDiverse 3 - DiverseElicoptere militare   Elicoptere civile   elicopterului-istoriaEMOTII_expresii-gesturi-stari   emotii-mici explicatiiFigurine culinareFluturi si insecteFotografii inedite-1   fotografi faimosi   fotografii inedite din istorie   fotografii inedite vechi   Fotografii inedite-2   fotografii inedite-3frumuseti cu aripiGRUP-marionette si papusi_scenaILUZII opticeISTORIE si CULTURALillylocuriMARIONETTEOameni remarcabiliORIGAMI-realizate-de-minePAPUSI de mina_teatruPasari din RO - imagini individuale   Pasari din RO-instananee 1Plante carnivoreplante-exotice_condiment-1plante-exotice_condiment-2poze_vechi   Romania vecheRetete gustoaseSCORPIONIUTILE diverse-diverse aspecte

membru din 3 February 2014

buruieni comestibile_medicinale

-nu sint indopate cu hormoni de crestere,nitrati,pesticide si alte "bunatati";au multe Vitamine si nutrienti;sint o hrana vie;f gustoase in mincaruri,salate,sucuri,paste,ceaiuri,tincturi,etc
Stevia de gradina; (Rumex patientia)consumata mai ales primavara,cind frunzele sunt tinere si acidul oxalic,continut de planta matura,se gaseste in cantitati mai mici
Stevia de gradina
Stevia de gradina; (Rumex patientia)
Stevia de gradina
Stevia de gradina; (Rumex patientia)
Stevia de gradina
Stevia de gradina; (Rumex patientia)stevia are o multime de utilizari,culinare si medicinale
Stevia de gradina
Stevia de gradina; (Rumex patientia)
Stevia de gradina
Stevia de gradina; (Rumex patientia)Pot fi conservate prin uscare, congelare, sau puse la borcan cu sare si adaugate ulterior la diferite mincaruri
Stevia de gradina

Comentarii album • 11
Nume:



georgetanase20 17 January 2015  
interesant album!
Răspunde Raportează
Anca10 17 January 2015  
doar o mica parte dintre buruieni este in album....
Răspunde Raportează
BimotatArdelean 30 August 2014  
Va multumesc de infoatie; o sa adun aceste doua buruieni ;plante si voi face ceai va salut din Reghin cu mult respect.Nelutu Feier.
Răspunde Raportează
BimotatArdelean 30 August 2014  
Imi ziceti si mie la ce este buna iarba grasa sau brusturele.scaiul cum se zice pe la noi . as culege.
Răspunde Raportează
Anca10 30 August 2014  
iarba grasa este (Portulaca oleracea) iar brusturele se numeste in latina (Arctium lappa)....la care dintre ele va referiti?
Răspunde Raportează
Anca10 30 August 2014  
Brusturele are f bun efect detoxifiant si e f folositor in prevenirea bolilor.
De la Brusture se recolteaza acum, toamna, radacinile, impreuna cu acea tulpina subterana care depoziteaza substantele nutritive, numita rizom. Recoltarea se face prin dezgropare cu cazmaua. Dupa culegere, radacinile se spala in curent de apa repede, dupa care se despica pe lungime si se pun la uscat in strat subtire, intr-un loc fara umezeala si calduros. Dupa incheierea procesului de uscare (cand radacinile devin rigide si se rup cu un pocnet sec), se depoziteaza in saci de hartie, in locuri curate si uscate.
Multe informatii utile gasiti aici:

www.formula-as.ro/2010/939/medicina-naturii-44/brusturele-hacul-tuturor-bolilor-12964

Sanatate!
Răspunde Raportează
Anca10 30 August 2014  
Iarba grasa,nu are aroma; frunzele carnoase au un gust racoritor, putin picant si astringent (un pic citric) si o textura in acelasi timp crocanta si suculenta.Planta tinara merge in salata,linga o Carne fripta.Frunzele mature se oparesc si se folosesc ca ingrosator pt supe si tocane de miel,porc sau fasole,cu rosii si ardei iuti.Da gust bun alaturi de sfecla, fasole, castraveti, oua, branza, cartofi noi, iaurt,spanac, ulei de masline si zeama de lamaie.
Ca leac,◾2 lingurite de planta se pun la 250 ml apa clocotita. Se pot consuma 2-3 infuzii pe zi,in:
◾Malnutriţie
◾Imbunatateste capacitătile congnitive
◾Ajuta la formarea eritrocitelor
◾Afectiuni ale aparatului urinar, cistite, dureri la urinare, litiaze urinare
◾Diaree şi dizenterie, alaturi de alte plante medicinale
◾Diabet, scade nivelul zaharului din sange si favorizeaza secretia insulinei
◾Hemoragii, are acţiune coagulantă (de exemplu sângerări din nas)
◾Hemoroizi
◾Artrită, diverse dureri, are actiune antiinflamatoare si analgezica
◾Impotenta
◾Parazitoze intestinale (alaturi de alte plante medicinale)
◾Afectiuni ale pielii: arsuri, abcese, ulcere, plagi, infectii streptococice, diverse iritaţii. Frunzele proaspete au efect racoritor, calmant, antiiritant, analgezic şi antiinflamator asupra pielii. Pot fi aplicate sup forma de cataplasmă.
◾Muscaturi de insecte
◾Discomfort termic în timpul verii (are efect răcoritor).
Răspunde Raportează
miriam 11 June 2014  
Buna ziua, aveti cumva de vanzare seminte sau plantute de galbenele ?
Răspunde Raportează
Anca10 11 June 2014  
nu am...albumul e informativ.....
Răspunde Raportează
Gabiuta 23 March 2014  
Rachitanul am citit ca e bun in insomnia.Are floarea tare frumoasa.De la galbenele ce stii ca se consuma?
Răspunde Raportează
siana 30 March 2014  
De la galbenele se consuma florile,sub forma de infuzie,are multiple proprietati medicinale
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.